Sfaturi Culinare si Retete Grecesti

BRIOSE SARATE CU FETA SI MASLINE

BRIOSE SARATE CU FETA SI MASLINE

O reteta deosebit de gustoasa si mult intrebata! Acesta este motivul principal pentru care ne-am gandit sa o publicam: BRIOSE SARATE CU FETA SI MASLINE.

CUM RECUNOASTEM ULEIUL DE MASLINE BUN

CUM RECUNOASTEM ULEIUL DE MASLINE BUN

Cu siguranta, multi dintre voi ati fost in situatia nefericita de a plati mult pentru ulei, crezand ca achizitionati ulei de masline extravirgin proaspăt, dar in cele din urmă ati observat ca nu este de calitate.Din acest motiv, dorim sa va oferim cateva instructiuni simple, care sa va ajute sa identificati calitatea uleiului pe care il cumparati.
Dieta mediteraneana

Dieta mediteraneana

Dieta mediteraneana este cea mai delicioasa si echilibrata dieta, pe care daca o acceptati ca stil de viata, este cea mai eficienta. Aflati regulile si incepeti dieta mediteraneana acum!
PASTITIO

PASTITIO

Pastitio o mâncare tradiționala Greceasca  foarte cunoscuta în lumea întreaga.





BRIOSE SARATE CU FETA SI MASLINE

INGREDIENTE:

  • 250 gr. de faina integrala;
  • 300 gr. de branza feta sau telemea;
  • 100 gr. de masline Ilida fara samburi, tocate;
  • 150 ml. de ulei de masline Latzimas;
  • Putin lapte (daca este necesar);
  • 300 gr. de iaurt cu grasime 2%;
  • 4 oua intregi;
  • 4 lingurite cu praf de copt;
  • 2 lingurite cu sifon;
  • 1-2 lingurite cu sare de mare Ilida;
  • 2 lingurite cu oregano Apetito;
  • Un pic de unt pentru ungerea formei sau a hartiilor pentru briose.

PREPARARE:

  1. Preincalziti cuptorul la 170 de grade si asezati gratarul pe pozitia a doua, de jos in sus.
  2. Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt, sifonul, oregano, sarea si intr-un alt vas, se amesteca uleiul, ouale si iaurtul. Se toarna lichidul in vasul cu faina si se amesteca cu o lingura, astfel incat compozitia sa se omogenizeze bine. Daca amestecul este prea compact se toarna niste lapte. Apoi, se adauga maslinele si branza feta sau ricotta in cuburi, amestecand usor.
  3. Ungeti formele de briose cu unt sau se pun in hartiute, la aproximativ 2/3 si chiar un pic mai mult. Coaceti timp de 30 de minute, in cazul in care briosele sunt mari, iar 20 de minute daca sunt mici.

  Masline