Sfaturi Culinare si Retete Grecesti

BRIOSE SARATE CU FETA SI MASLINE

BRIOSE SARATE CU FETA SI MASLINE

O reteta deosebit de gustoasa si mult intrebata! Acesta este motivul principal pentru care ne-am gandit sa o publicam: BRIOSE SARATE CU FETA SI MASLINE.

CUM RECUNOASTEM ULEIUL DE MASLINE BUN

CUM RECUNOASTEM ULEIUL DE MASLINE BUN

Cu siguranta, multi dintre voi ati fost in situatia nefericita de a plati mult pentru ulei, crezand ca achizitionati ulei de masline extravirgin proaspăt, dar in cele din urmă ati observat ca nu este de calitate.Din acest motiv, dorim sa va oferim cateva instructiuni simple, care sa va ajute sa identificati calitatea uleiului pe care il cumparati.
Dieta mediteraneana

Dieta mediteraneana

Dieta mediteraneana este cea mai delicioasa si echilibrata dieta, pe care daca o acceptati ca stil de viata, este cea mai eficienta. Aflati regulile si incepeti dieta mediteraneana acum!
PUI CU OTET BALSAMIC

PUI CU OTET BALSAMIC

Reteta Pui cu otet balsamic este bogata in proteine si extrem de usor de realizat. Este un preparat maleabil ce poate fi servit impreuna cu orez, cartofi sau mix de legume. Posibilitatile sunt infinite, in functie de gusturile fiecaruia. Insa, este esential ca din ingredientele folosite pentru gatirea puiului sa nu lipseasca uleiul de masline extravirgin, sucul de lamaie si usturoiul.

RAVANI O PRAJITURA DELICIOASA

Va oferim o reteta greceasca care va va ajuta sa preparati un desert cat mai placut.

INGREDIENTE: 1 cană de gris fin. 1 cana de faina pentru toate utilizările 1 cană zahăr 1 cană de ceai cu ulei de floarea-soarelui 1 plic praf de copt 1 iaurt cat mai tare 3 vanilie 4 oua coaja de la o portocala (optional) Pentru sirop: 3 căni de apă 3 cesti de ceai cu zahăr coaja de la o lămâie

Modul de preparare


Initial  se separa  materia prima , și anume, într-un castron vom  pune albusul  iar într-un alt castron galbenusul .

Grișul , praful de copt , vanilia cu zahărul și  uleiul de floarea-soarelui. il punem in alt castron

Apoi se bate  albușul de ou  pentru a face bezea si se lasa vasul deoparte.

Apoi se amesteca bine  uleiul de  floarea-soarelui cu zahărul , se adauga iaurtul, galbenusurile si coaja,

apoi se adauga treptat amestecul de griș, faina, praful de copt si vanilie.

În cele din urmă, se adaugă albusul  batut în amestec și se amestecă din partea de jos în sus, până când se omogenizeaza  complet materialele.

Ungeți tava de copt și introduceti  într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade  sus și în jos timp de

aproximativ 50 de minute până la 1 oră, în funcție de cuptor.

Pentru sirop se pune apa cu zahărul și coaja de lamaie rasa si se  fierbe timp de 5 minute, apoi se îndepărtează de la căldură și se lasa sa se raceasca.

Atunci când se scoate tortul din cuptor se  inteapa  în mai multe locuri cu o scobitoare pentru a atrage lichid și sirop, fără a lăsa gauri..


Prajitura Ravani  este însoțită perfect cu crema sau inghetata de vanilie.


 MULT SUCCES !!!!!