Dulceata de pergamonto Mai multe detalii

20,70RON
Bergamota nu este o floare, ci este fructul bergamotierului, un arbore pitic din specia citrus, iar denumirea sa stiintifica este Citrus Bergamia. Confuzia des intalnita dintre bergamotier si portocal sau lamai se datoreaza asemanarii bergamotei la forma, cu portocala si la culoare, cu lamaia.

O alta confuzie des intalnita este cea dintre o specie de menta numita bergamota si o specie de para, cu acelasi nume, a caror legatura cu bergamota este doar parfumul sau forma.Din pulpa fructului de bergamota se extrage acidul citric, iar din coaja se extrage esenta de bergamota, din care se fabrica parfumul si care are culoare verde.

Sucul de bergamota, desi foarte rar la noi in tara, este apreciat in afara, datorita continutului ridicat de vitamina C, dar si gustului mai putin acru decat al lamaii si mai amar decat al grepfrutului.

Esenta de bergamota este recunoscuta pentru proprietatile sale deosebite, atat in medicina, cat si in cosmetica. Bergamota are proprietati si antibacteriene, iar tincturile obtinute din ea sunt deosebit de eficiente in rezolvarea afectiunilor tenului sau ale pielii, de la simple iritatii, pana la arsuri sau rani. In plus, bergamota poate trata raceli si gripe

Ingrediente-pergamonto,zahar,melasa,acid citric,acid sorbic.

Greutate neta-450gr.