CHIMION MACINAT-INDIA Mai multe detalii

CHIMION MACINAT-INDIA
  • Cod produs: 00077765
  • Disponibilitate: 2-3 Days
34,00RON

Chimionul (Cuminum cyminum) este o plantă bienara din familia Apiaceae răspândită din estul Mării Mediterane până în estul Indiei. Are, ca și chimenul, nevoie de foarte mult soare pentru a se dezvolta în condiții ideale și pentru a produce fructe aromate.

Chimionul (cumin) este mai amar, dar are o aromă distinctivă şi bogată. Acesta este folosit în prepararea mâncărurilor indiene, mexicane, marocane şi mai ales în curry.
Fructele uscate de chimion sunt uniform eliptice şi brâzdate adânc. Chimenul este mai lung, iar spre capete devine conic.
Ca zone geografice, chimionul este popular în America Latină, Africa de Nord şi în toată Asia. Chimenul este frecvent întâlnit în Europa şi foarte folosit în ţările vorbitoare de limba germană, dând un gust caracteristic preparatelor din carne, legume şi pâinii de secară.

Chimionul (cumin) contine fier, mangan, magneziu, calciu. Fierul din chimion sustine functiile de energizare si imunitate. Chimionul este mai amar, dar are o aroma distinctiva şi bogata. Acesta este folosit ca ceai medicinal, dar si in prepararea mancarurilor mexicane – chili con carne, marocane şi prepararea amestecurilor de condimente mai ales in curry, garam masala, tandoori, panch phoron, in panificatie, in prepararea branzeturilor, la sosuri. Chimionul prajit, alaturat coriandrului, formeaza aroma cea mai caracteristica a bucatariei din sudul Indiei si din Sri Lanka.

Greutate neta-500gr.