Biscuiți

Indiferent ca sunt biscuiți cu ciocolata, biscuiți digestivi fără zahar, biscuiți cu diverse creme, biscuiți din faina alba sau integrala ,toți biscuiții reprezintă cel mai iubit desert (snacks)  care ne aduce aminte de copilărie.

Ingredientul de bază al biscuiților este făina, care provine din cereale, precum grâu, secară etc. Aruncând o privire la piramida noastră alimentară mediteraneeană, veți vedea că boabele sunt plasate la bază.   Acest lucru se datorează faptului că au un conținut ridicat de carbohidrați, care sunt principala sursă de energie pentru organism. Pe lângă carbohidrați, biscuiții mai conțin și alte ingrediente valoroase, precum fibrele – mai ales dacă alegem fursecuri cu făină integrală.

In fiecare dimineață, depozitele de energie ale corpului nostru au nevoie de o…reumplere. Prin urmare, alegem un mic dejun complet și echilibrat care ne va ajuta să profităm toata ziua! Dacă vă întrebați dacă biscuitii „se potrivesc” într-un mic dejun echilibrat, atunci răspunsul este desigur!

Așadar, încercați să faceți combinații inteligente și hrănitoare, cum ar fi: lapte cu conținut scăzut de grăsimi și biscuiți digestivi cu făină integrală și un fruct de sezon de ex. o nectarină
iaurt cu conținut scăzut de grăsimi cu bucăți de biscuiți digestivi (sau alternativ din mai multe cereale) și cireșe
Băutură de migdale/ovăz și fursecuri digestive cu unt de arahide tartinat și felii de banane (sau amestec de fructe roșii)
Sfat suplimentar: Dacă încercați să limitați zahărul în alimentație, puteți alege biscuiți digestivi fără zahăr pentru combinațiile de mai sus.