Miere de Erica (sau miere de iarba neagra) 500g
50.00lei
Miere de Erica din zona muntilor Aitoloakarnanias .
- Descriere
- Informații suplimentare
Descriere
Miere de Erica (sau miere de iarba neagra) 500g
Grație multiplelor zile însorite ale Greciei, specificitații solului și varietății florei, mierea grecească are proprietați organoleptice (aromă, culoare, vîscozitate) calitativ superioare, comparativ cu cele ale mierii de Erica, produse în alte țari. Sursa florală a mierii îi determină aroma, culoarea, vîscozitatea și gustul deosebit.
Caracteristicile mierii de Erica
Culoare: variază de la chihlimbar maro-roscat primăvara, la chihlimbar închis, toamna.
Mierea de primavara este mai dechisă la culoare față de mierea de toamnă. Pare puțin tulbure datorită proteinelor pe care le conține.
Aromă : intensă, caracteristică, delicată, florală.
Aspect: gelatinos cu bule mici de aer.
Gust : Mierea de primavară este mai puțin gustoasă decât cea de toamnă, mai dulce, cu o aromă mai subtilă. Mierea de toamnă nu este foarte dulce și are aromă puternică, tipică, ușor amară (preferată fiind de diabetici), cu gust de caramel.
Cristalizare: Datorită conținutului ridicat de glucoză naturală cristalizează foarte repede (în termen de aproximativ 1-3 luni) ș,i prin urmare, nu este potrivită pentru amestecarea cu alte tipuri de miere, pentru comercializare. Mierea de Erica se acidulează mai ușor decât alte tipuri de miere, din cauza conținutului său ridicat de umiditate și cantitaților mari de Saccharomyces (drojdii).
Valoare nutrițională: În special mierea de toamnă este considerată a fi o miere foarte nutritivă, foarte tonica pentru organismul uman.
Greutate 500 g
Informații suplimentare
Greutate | 1 kg |
---|