Aluat viritou 450gr

18.00lei

Aluat viritou 450gr

Share

Descriere

Aluat viritou 450gr

Produs congelat.

Pret/buc

Galaktoboureko

Ingrediente
Foi speciale de patiserie Filo Veirut
5 ouă
1 litru de lapte
300 gr. Zahăr
150 gr. Griș fin
1 pastaie extract de vanilie (1,5 gr)
250 gr. Unt

********************
Pentru sirop
600 gr. Zahăr
500 ml. Apă
1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare
Se încălzește laptele și se adaugă untul și grisul, zahărul și extractul de vanilie amestecând.
Când crema se întărește, o scoateți de pe plită și după ce o lăsați să se răcească,
bateți două ouă și amestecați-le. Ungeți o tavă de copt și puneți jumătate din foi înăuntru,
una câte una, ungeți fiecare cu unt topit. Adaugam apoi smantana si asezam foile 
ramase deasupra,  fiecare foaie se unge cu unt topit pe parcurs. 
Coaceți la 200°C timp de 50 de minute.

SIROP
 Se fierbe zahărul, apa și lămâia pentru 10’.
 Se toarnă siropul fierbinte peste galaktoboureko RECE!


Informații suplimentare

Greutate 0.450 kg