Aluat viritou 450gr
20.00lei
Aluat viritou 450gr
- Descriere
- Informații suplimentare
Descriere
Aluat viritou 450gr
Produs congelat.
Pret/buc
Galaktoboureko
Ingrediente
Foi speciale de patiserie Filo Veirut
5 ouă
1 litru de lapte
300 gr. Zahăr
150 gr. Griș fin
1 pastaie extract de vanilie (1,5 gr)
250 gr. Unt
********************
Pentru sirop
600 gr. Zahăr
500 ml. Apă
1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare
Se încălzește laptele și se adaugă untul și grisul, zahărul și extractul de vanilie amestecând.
Când crema se întărește, o scoateți de pe plită și după ce o lăsați să se răcească,
bateți două ouă și amestecați-le. Ungeți o tavă de copt și puneți jumătate din foi înăuntru,
una câte una, ungeți fiecare cu unt topit. Adaugam apoi smantana si asezam foile
ramase deasupra, fiecare foaie se unge cu unt topit pe parcurs.
Coaceți la 200°C timp de 50 de minute.
SIROP
Se fierbe zahărul, apa și lămâia pentru 10’.
Se toarnă siropul fierbinte peste galaktoboureko RECE!
Informații suplimentare
Greutate | 0.450 kg |
---|